Sok kozmetikus csak 1 pontos tűvel dolgozik, mert arra hivatkozik, így precízebb munkát lehet készíteni. Ez nem igaz! A precíz munkát – bármilyen tűvel készítjük – a pontos vonalvezetésnek és a helyesen tartott kézifejnek köszönhetjük. Bármilyen tűvel készíthető csúnya, göcsörtös, „szöszös” vonal vagy akár esztétikusan szép sminktetoválás is! Minden esetben a kozmetikus tudásán, felkészültségén múlik, hogy a megfelelő tű konfigurációt válassza a kívánt feladathoz. Minden munkafolyamathoz létezik olyan tű, mellyel azt a munkát tökéletesen tudjuk elkészíteni.
A különböző tű modulok kiválasztása és használata komoly szaktudást igényel egy sminktetoválás elkészítésénél. Ezeknek a megismerését és szakszerű használatát tanfolyamunkon lehet elsajátítani.
Nouveau technikák lehetővé teszik olyan egyedi professzionális sminktetoválás készítését, melyeket csak a legfejlettebb tetoválógéppel és a legkiemelkedőbb szakmai tudással lehet végezni.

Hybrid mikropigmentációval készült szálas szemöldök

A Hybrid mikropgmentáció a Nouveau Contour cég innovációja, mely a kézi és a gépi tetoválás kombinációja. Mindkét technika előnyeit használjuk, így a microblade (mikropenge) ultravékony szálait és a gépi technika tartósságát. Több színt használunk, a világosabb satírozott alapszínbe sötétebb színnel húzunk ultravékony szálakat többféle szálrendezéssel. Ezzel a technikával elkerülhető a ,,zebra hatás” hiszen sokkal finomabb és elegánsabb szálas szemöldököt készítünk, melyről tényleg senki nem mondja meg, hogy tetoválás.

Microblade – szálas szemöldök lágy púderes technikával

Ebben az esetben 2 különböző technikát kombinálunk. A Távol-keletről származó kézi tetoválás, melynél a kézitollba különböző fajtájú és méretű pengék segítségével ultravékony szálakat lehet húzni a szemöldök szőrszálak közé. A vendég saját szemöldökét figyelembe véve többféle szál elrendezéssel dolgozunk. Végül, hogy valóban természetes hatást érjük el, satírozás segítségével árnyaljuk az alapot, mely lágy púderes hatást biztosít.

Microszálas szemöldök készítés Nouveau Contour géppel

Ennél a technikánál egészen közel, egymás mellé húzzuk a szálakat, így a végeredményben, gyógyultan nem látszanak külön a szálak, mégis sokkal szebb hatást ad, mint egy tusvonalszerű tömör szemöldök tetoválás.

Szálas szemöldök készítése Nouveau Contour géppel

A legtöbb vendég vágya manapság a természetes hatású szemöldök tetoválás. Ez a szemöldök a vendég színeivel harmonizál, formája előnyösen változtatja meg az arc megjelenését. A természetes hatású szemöldök tetoválás utánozza a szemöldök szőr szálait, vagyis egy ilyen sminktetoválás esetén „szálazott technikát” alkalmazunk.

A szálas szemöldök tetoválás nagy gyakorlatot igényel és tökéletes sminktetováló gépet, mellyel a szőrszálakat meg lehet rajzolni. A Nouveau Contour gépen különböző programok közül be lehet állítani a szemöldök tetoválás programot, melynél az ideális tű mélységgel és nyomatékkal injektálja a pigmenteket a szemöldöknél. A szálazott szemöldök tetoválás elkészítéséhez többféle higiéniai modul közül választhatunk. Nagyon vékony tűt kell választanunk, mellyel a hiányzó szálakat készítjük el. A legideálisabbak a NANO tű modulok, melyből 2 féle áll rendelkezésre. 0,20mm és 0,25mm vastagságú, mellyel a profi szakember igazán vékony, szép szálakat tud húzni.

Púderes hatású szemöldök tetoválás

Manapság a természetes hatású szemöldököt nemcsak szálas technikával lehet elérni, hanem úgyis, ha divatos púderes szemöldököt tetoválunk. Jelenleg a legújabb technika, a legtrendibb szemöldök tetoválás készíthető ilyen módon. Lényege hogy, színátmenettel, sminkhatású, úgynevezett púderes hatású szemöldököt tetoválunk. Mint a természetes szemöldöknél, alul a dúsabb szőrszálak miatt sötétebb, határozottabb a vonalvezetés, míg felül lágyabb, világosabb a szemöldök. Rendkívül közkedvelt a vendégek körében!

SBS (simple black and sharp) azaz éles, fekete szemkontúr tetoválás

A legtöbb vendég ilyen szemtetoválást kér. Szinte mindenkinek jól áll, legfeljebb a vastagsága és a hossza tér el a vendég adottságainak és kérésének megfelelően. Mivel 10-ből 9 vendég ilyet kér, érdemes ezt a Nouveau technikát magabiztosan jól elsajátítani. Az összes többi szemtetoválás technika erre épül fel!

Színes szemkontúr tetoválás

A szemkontúr tetoválás nem csak feketével, hanem színes pigmenttel is készülhet. Sok vendég tart attól, hogy a fekete túl erős, karakteres lenne neki. Ilyen esetben jobban áll, ha a szem színével harmonizáló más árnyaltú pigmentet használunk szemkontúr készítéséhez.

Szemkontúr lágy satírral

Sok vendég hangsúlyosabb szemtetoválásra vágyik. Ilyenkor nem rendkívül vastag kontúrvonalat tetoválunk, hanem satírozással fokozzuk a hatást. Fiatalabb lányoknak lehet vastagabb satírt készíteni, de idősebb hölgyeknek is jól áll, ha a kontúr fölött enyhén satírozva lágyabb hatást érünk el.

Szemsatír tetoválás több szín alkalmazásával

A szem satírhoz akár több féle színt is alkalmazhatunk, melyek egészen finom színátmenetet képeznek. Ezzel a technikával nem csak nagyobbítjuk a szemeket, hanem a szem színét is kiemeljük. A jól megválasztott pigmentszín hatására a kék szem élénkebb kék, a zöld szem élénkebb zöld lesz és így tovább. Egészen egyedi tetoválások készíthetőek így!

Szemsatír Butterfly, azaz pillangó technika szemtetoválásban

Extrém szemtetoválás, vagány, bevállalós vendégeknek. Egy vagy akár több színnel is készülhet ez a technika.

Szájsatír készítése

A profin elkészített szájtetoválás természetes, az avatatlan szemeknek észrevétlen, mégis végtelenül nőies megjelenést biztosít. A száj formáján jelentősen tudunk emelni, nagyobbítani, vagy akár az aszimmetriát korrigálni.

Szájtetoválás teljes satírral

A száj teljes színnel való feltöltése rúzsozott hatást biztosít. Akár natúr, világosabb szín vagy élénkebb, erős színek használata is javasolt ennél a technikánál. Rendkívül szexis, csábos megjelenést biztosít!

Sensual, azaz szájsatír több színnel (3D hatás)

Az ajkakat nem csak a forma nagyobbításával tudjuk kiemelni, hanem a színek árnyalásával is tudjuk hangsúlyozni. A Sensual hatás lényege, hogy a száj legbelső része egy árnyalattal világosabb és kifelé haladva sötétedik a szín. Rendkívül fontos a szép szín átmenet, mert ez adja a valódi szájfény, azaz a 3D hatást.