Tetováláskor a pigmenteket tű, vagy tűk segítségével injektáljuk be a bőrbe. Ehhez különböző fajtájú tűk állnak rendelkezésre. Mások akupunktúrás tűt használnak a hagyományos gépekhez, manapság azonban, a legigényesebb tetováló technikának megfelelően a Nouveau Contour cég a legmodernebb steril higiéniai modult gyártja és alkalmazza a munkákhoz.
Kizárólag ezzel a módszerrel garantálhatunk vendégünknek biztonságot. A higiéniai modul előnye az is, hogy rendkívül gyorsan és egyszerűen helyezhető be a kézifejbe.

A vendég által kívánt tetováláshoz többféle tű konfiguráció közül választhat. A tű modul választásánál figyelembe vesszük a vendég kívánságát (vékony vagy vastagabb vonalat szeretne), a tetoválni kívánt bőr felületét, nagyságát és formáját. Léteznek: 1 pontos, 3 pontos, 5 pontos, 7 pontos, 9 pontos vagy akár soros tűk. A 3 pontos tű például azt jelenti, hogy 1 leszúrás alkalmával egyszerre 3db tű mozog le és fel, vagyis háromszor annyi pigment jut a bőrbe, mintha ugyanezt a munkát 1 pontos tűvel végezné.

Megfelelő tűkonfigurációt a kívánt feladathoz

Sok kozmetikus csak 1 pontos tűvel dolgozik, mert arra hivatkozik, így precízebb munkát lehet készíteni. Ez nem igaz! A precíz munkát – bármilyen tűvel készítjük – a pontos vonalvezetésnek és a helyesen tartott kézifejnek köszönhetjük. Bármilyen tűvel lehet csúnya, göcsörtös, „szöszös” vonalat vagy akár esztétikusan szép tetoválást készíteni! Minden esetben a kozmetikus tudásán, felkészültségén múlik, hogy a megfelelő tű konfigurációt válassza a kívánt feladathoz. Minden munkafolyamathoz létezik olyan tű, mellyel azt a munkát a legtökéletesebben tudja elkészíteni.
A különböző tűk kiválasztása és használata komoly szaktudást igényel. Ezeknek a megismerését és szakszerű használatát tanfolyamainkon lehet elsajátítani.

Tájékozódjon tetováló tanfolyamainkról!