Aki sminktetoválással foglalkozik, az minden bizonnyal járt már valamilyen tanfolyami képzésen, jobb esetben folyamatosan fejleszti magát a legjobb tudás megszerzésének érdekében.

Azonban nem kevesen figyelmen kívül hagyják a tanulásnak egy másik alternatíváját, a sminktetováló workshopot.

Miben más és miért érdemes?

Ez a két legfontosabb kérdés a sminktetováló workshopokkal kapcsolatban. A workshop is egyfajta tanfolyam csak itt az egyén végig külső szemlélője egy adott tetoválás elkészülésének, elejétől a végéig. A kérdés az, hogy miért éri meg elmenni egy ilyen eseményre, ha a gyakorlati rész hiányzik egy ilyen napról?

Egy általános sminktetováló tanfolyamon ahol ideális esetben egyéni képzésen vesz részt a tanuló, az oktató egész nap vagy akár több napon át is csak vele foglalkozik és adja át a tudását. Megmutat minden lépést, amire figyelni kell és folyamatosan csiszolja a technikát, kvázi a diák van a középpontban. Természetesen mikor valami újat tanul az ember akkor hirtelen rengeteg az információ, amit fejben kell tartani, illetve a gyakorlásnál ezt fizikailag kivitelezni cseppet sem könnyű.

 Itt jön be a workshop szerepe.

Milyen az, amikor egy adott technika már ki van gyakorolva és hogyan történik az „üzemszerű” kivitelezés? Több előnye is van ezeknek az eseményeknek. Ezeken a szigorúan kis létszámú rendezvényeken lehet azokat a kérdéseket feltenni, amik esetleg megválaszolást vagy ismétlést igényelnek.

Egy gyakorlati tanfolyammal ellentétben itt kimondottan praktikus, ha többen vannak jelen egyszerre, hiszen a másik kérdéseiből is sokat lehet tanulni. Az első tűleszúrástól az utolsóig testközelből lehet nyomon követni egy adott tetoválás elkészülését. Ez egyfajta bepillantás a jövőbe, hogy amit már gyakoroltunk padon vagy modellen, pontosan milyen, amikor ki van fejlesztve és mi magunk is hova tudunk eljutni kitartó munkával.

Egy workshop is a gyakorlati tanfolyamokkal egyetemben, elmélettel indul, ahol az alábbi témaköröket vesszük át: színek, tű és gép konfiguráció, anatómia, kontraindikációk, formatervezés, struktúra továbbá a tetoválás menetét.

Természetesen egy workshop soha nem helyettesít egy tanfolyamot, azonban az egyéni fejlődés és saját stílus kialakításában remek kiegészítő lehetőség, amivel minden profi szakembernek érdemes élnie. 

Összegezve tehát, ha Te olyan szakember vagy, aki már aktívan foglalkozik sminktetoválással, és már jártál tanfolyamon/tanfolyamokon, azonban szeretnéd átismételni, kiegészíteni a tudásod egy adott technikát illetően, akkor egy sminktetováló workshopon a helyed!


érdekelnek a workshopok

Hírlevél feliratkozás